Nohy k jedálenskému stolu: Na čo sa zamerať pri výbere dokonalej sady

Bez ohľadu na váš dizajnový štýl je jedálenský stôl základným kusom nábytku pre každú domácnosť. Je to miesto, kde sa schádzame pri jedle s rodinou a priateľmi, oslavujeme sviatky a zvláštne príležitosti a vytvárame si spomienky, ktoré nám zostanú na celý život. Vzhľadom na to, že na tomto jedinom kuse nábytku záleží toľko, je pri výbere jedálenskej súpravy dôležité vyberať múdro. Tu je niekoľko vecí, ktoré treba mať na pamäti pri nákupe dokonalých nôh k jedálenskému stolu

Na čo myslieť pri výbere nôh k stolu?

Pri výbere jedálenského stola existuje nekonečné množstvo možností, z ktorých si môžete vyberať. Chcete okrúhly alebo obdĺžnikový stôl? Sklenenú alebo drevenú dosku? Aký druh podstavca chcete? Možnosti sa môžu zdať nekonečné, ale nenechajte sa tým zahltiť. Výrazne vám pomôže zúžiť hľadanie tým, že najskôr zvážite veľkosť svojho priestoru a počet osôb, ktoré chcete pri stole usadiť. Potom môžete začať premýšľať o tvare, materiáli a ďalších detailoch designu. Čítajte ďalej a prečítajte si komplexného sprievodcu tým, na čo sa zamerať pri výbere jedálenskej súpravy.

Veľkosť

Než sa začnete príliš zaoberať estetikou, je dôležité sa uistiť, že jedálenský stôl, o ktorom uvažujete, sa do vášho priestoru skutočne zmestí. Za týmto účelom zmerajte dĺžku a šírku svojej jedálne alebo priestoru a porovnajte tieto rozmery s rozmermi stola. Pokiaľ ide o umiestnenie hostí, väčšina odborníkov odporúča ponechať pri sedení pri stole 24 palcov na osobu. Pokiaľ teda máte malú rodinu alebo sa bavíte len zriedka, môže byť pre vás najvhodnejší okrúhly stôl pre štyri osoby. Na druhú stranu, ak máte veľkú rodinu alebo často pozývate priateľov na večere, zvážte voľbu obdĺžnikového stola, ktorý pojme osem a viac osôb.

Tvar

Ďalšou vecou, ​​ktorú treba premyslieť, je tvar. Okrúhly stôl je ideálny, ak hľadáte niečo intímnejšie, pretože všetci sediaci budú stáť čelom k sebe a môžu ľahko viesť konverzáciu. Okrúhle stoly tiež zaberajú menej vizuálneho priestoru ako ich obdĺžnikové náprotivky, takže sú ideálne pre menšie byty alebo domy s otvoreným pôdorysom. Ak sa rozhodnete pre niečo tradičnejšie alebo potrebujete, aby sa k vám zmestilo viac ľudí naraz, potom je pravdepodobne najlepšou voľbou obdĺžnikový stôl. Len sa uistite, že si nekúpite príliš dlhý alebo široký stôl pre váš priestor - nechcete, aby sa hostia snažili dosiahnuť na svoje taniere alebo aby do seba narážali pri vstávaní od stola! Čo sa hodí k menej extravagantnému stolu? Minimalistické stolové nohy! Kde ich zohnať? My vám dáme pár tipov na top 2 minimalistikcýh stolových nôh, ktoré padnú do každého bytu či domu.

  • Jedálenské oceľové nohy Subra

Tieto veľmi jednoduché industriálne stolové nohy majú profil 80 x 40 x 2 mm a sú z ocele. Hodí sa do každej kuchyne či jedálne! Prajete si nejakú špecifickú farbu? Stolové nohy k jedálenskému stolu Subra si môžete zaobstarať v matnej čiernej, matnej bielej, zlatej, chrómovej či zo surovej ocele. Vyberie si teda naozaj každý!

  • Stolové nohy Thyson

Jednoduchosť a jedinečnosť zároveň. To predstavujú nohy k jedálenskému stolu Thyson. Zaobstarať si ich môžete